ΔΙΟΔΙΑ
EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ TA ΚΑΛΑ

Σε ισχύ το ενιαίο e-pass για τη διέλευση των διοδίων της χώρας

Από σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το ενιαίο e-pass για τα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Οι οδηγοί, έχουν λοιπόν τη δυνατότητα να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να προβούν σε καμία επιπλέον ενέργεια.

Η λειτουργία του ενιαίου e-pass είχε εξαγγελθεί από τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη. Το e-pass δίνει λύση σε ένα ζήτημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα όσων πολιτών κινούνται σε αυτοκινητόδρομους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς, οι οδηγοί έπρεπε να διαθέτουν τρεις διαφορετικές συσκευές-πομποδέκτες για όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Με τη διαλειτουργικότητα των διοδίων δίνεται η δυνατότητα διέλευσης με οποιονδήποτε από τους υφιστάμενους πομποδέκτες. Με αυτό τον τρόπο οι μετακινήσεις θα γίνονται ευκολότερα, με μικρότερες ουρές, λιγότερη ταλαιπωρία και μεγαλύτερη ταχύτητα σε όλη την επικράτεια.

Share this

Related posts

Η Παραπληροφόρηση σκοτώνει

user

Μήνυμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν.Γρεβενών για την έναρξη της Σχολικής χρονιάς

user

ΟΑΕΔ -επίδομα ανεργίας: Δίμηνη παράταση -Πώς, πότε & σε ποιους θα καταβληθεί

user

Leave a Comment

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων