ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ
EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση του υπουργείου Προστασίας στον βουλευτή Γρεβενών Α. Πάτση για την καύση φυτικών υπολειμμάτων

Με επίσημη απάντηση στην Ερώτηση που είχε καταθέσει μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης, τοποθετήθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με την καύση φυτικών υπολειμμάτων και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με αυτή, επιβεβαιώνεται ρητά ότι επιτρέπεται η καύση αγροτικών εκτάσεων για τους μήνες Μάιο μέχρι και Οκτώβριο κάθε έτους, ύστερα από άδεια, ατομική ή ομαδική, που εκδίδεται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπό την επίβλεψη του ενδιαφερόμενου, κατά τις πρωινές ώρες μέχρι τη 12η μεσημβρινή, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας που εκδίδεται αρμοδίως είναι για την περιοχή καύσης 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση) και εφόσον λαμβάνονται σωρευτικά τα μέτρα που προβλέπει το άρθρο 5- παρ. 1 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Μετά από τις άμεσες ενέργειες του Βουλευτή Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση, η επίσημη τοποθέτηση των αρμόδιων φορέων έρχεται να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το σημαντικό ζήτημα που απασχόλησε το τελευταίο διάστημα πολλούς καλλιεργητές του Νομού Γρεβενών, που ήρθαν αντιμέτωποι με την αδικαιολόγητα άτεγκτη στάση της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η φετινή καλλιεργητική περίοδος.

Ως εκ τούτου, εφόσον τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει η σχετική διάταξη, η αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία οφείλει να χορηγεί την άδεια καύσης αγροτικών εκτάσεων προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη διατήρηση της ομαλής παραγωγικής διαδικασίας και προάγοντας την καλή συνεργασία με την επαγγελματική ομάδα των αγροτών που η συνεισφορά της στην τοπική οικονομία των Γρεβενών είναι εξέχουσας σημασίας.

Share this

Related posts

Η εκπομπή της ΕΡΤ με το 0%

user

Έρχεται αύξηση της άδειας πατρότητας κατά 12 ημέρες

user

Γιατί μπαίνει τέλος στις πωλήσεις ρούχων, βιβλίων και ηλεκτρικών ειδών από τα σούπερ μάρκετ

User1

Leave a Comment

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων