GREVENIOTISA
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σπήλιος Λιβανός : Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ηγέτιδα δύναμη στη χώρας μας

Φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο για το μέλλον του συνεταιριστικού κινήματος χαρακτήρισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός τον συνεταιρισμό Μαστιχοπαραγωγών Χίου , τις εγκαταστάσεις του οποίου επισκέφτηκε  το πρωί κατά την περιοδεία του στο νησί , συνοδευόμενος από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τοπικό βουλευτή κ. Νότη Μηταράκη.

Ο κ. Λιβανός ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης κ.  Γιώργο Τούμπο στο εργοστάσιο στο οποίο γίνεται ο καθαρισμός,  η επεξεργασία και η τυποποίηση της μαστίχας για ζαχαροπλαστική και φαρμακευτική χρήση καθώς και στο εργοστάσιο παραγωγής τσίχλας.

Η παραγωγή της μαστίχας από το 2016 έως σήμερα έχει αυξηθεί κατά 45% και όπως επισήμανε  ο ΥΠΑΑΤ,  είναι ένα προϊόν το οποίο,  όχι μόνο συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά αποτελεί έναν από τους καλύτερους «πρεσβευτές» της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στη συζήτηση που είχε με τους μαστιχοπαραγωγούς παρουσία του κ. Μηταράκη,  ο κ. Λιβανός  δεσμεύτηκε για τον εξορθολογισμό των κοινοτικών ενισχύσεων καθώς, όπως είπε,  πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ανταποδοτικότητα και η παραγωγικότητα.

Ο ΥΠΑΑΤ εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξή του για την εξαιρετική δουλειά που κάνει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου στον πρότυπο αυτό χώρο παραγωγής.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού:

«Η Ένωσή σας είναι leader, είναι ηγέτιδα δύναμη στη χώρα μας . Θεωρώ ότι πρέπει να την αναδείξουμε ως πρότυπο για το νέο Συνεταιριστικό Κίνημα που προσπαθούμε να χτίσουμε μαζί με τους παραγωγούς αυτό το διάστημα και ελπίζω, τόσο μέσα από τη δουλειά σας, όσο και μέσα από τη συνδρομή της Πολιτείας ,να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Η μαστίχα είναι ένα προϊόν το οποίο είναι πολύτιμο για την υγεία μας, με διατροφικά στοιχεία και ιδιότητες μοναδικές και επάξια αποτελεί «πρεσβευτή» όχι μόνο της Χίου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας στο εξωτερικό. Και ως τέτοιο πρέπει να το στηρίξουμε.

Είμαι περήφανος που ηγούμαι ενός χώρου,  του πρωτογενούς τομέα,  που διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες και θεωρώ ότι είμαστε μόνο στην αρχή. Πρέπει να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τα ελληνικά προϊόντα μας, με ηγέτιδα δύναμη τη μαστίχα Χίου, να τα συνδέσουμε με τον Πολιτισμό, την υγεία μας – η μαστίχα είναι από τα πιο γνωστά super foods – τη γαστρονομία και τον τουρισμό μας.

Related posts

Σπ. Λιβανός: Κανένα έργο ΣΔΙΤ του ΥΠΑΑΤ δεν θα παραδοθεί σε ιδιώτες

user2

Για την τούρκικη παράνομη αλιεία μίλησαν Λιβανός και Sinkevicius

user2

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υποχρεώσεις και δεσμεύσεις των βιοκαλλιεργητών

user2