GREVENIOTISA
EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτεινή Αραμπατζή από την Λέσβο: «Στηρίζουμε με την δύναμη πυρός του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΠΑΑ την Ελλάδα της παραγωγής με τους νέους και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή»

«Η επίσκεψη στην Λέσβο πραγματοποιείται σε μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα, καθώς εγκρίνεται σήμερα, 13 Ιουλίου 2021 στις Βρυξέλλες το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του οποίου πρόκειται να παροχετευθούν στην ελληνική Οικονομία 30,9 δις επιδοτήσεις και δάνεια, που θα αυξηθούν στα 57,5 δις με τα ιδιωτικά κεφάλαια», δήλωσε από την Λέσβο η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή. «Και αυτό είναι μήνυμα σκληρής δουλειάς και ρεαλιστικής αισιοδοξίας ότι έρχεται μια νέα εποχή. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι νέοι άνθρωποι και πολλές γυναίκες, με καινούργιες ιδέες, με μεράκι γι’ αυτό που κάνουν, με σεβασμό στην παράδοση αλλά, ταυτόχρονα, και με ανοιχτό πνεύμα στην καινοτομία και τη σύγχρονη τεχνολογία, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραγωγής. Αυτήν την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας πρόκειται να στηρίξουμε με τη δύναμη πυρός των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, της νέας ΚΑΠ και του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης».

Η Υφυπουργός, κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στο νησί συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο της
Βουλής και Βουλευτή Λέσβου, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, επισκέφθηκε τον Αγροτουριστικό
Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου και ξεναγήθηκε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, στις οποίες 37 γυναίκες του Συνεταιρισμού παρασκευάζουν, συσκευάζουν, εκθέτουν και πωλούν τα φημισμένα, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, παραδοσιακά προϊόντα τους. «Με αγάπη για την Παράδοση ο Συνεταιρισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται με ιδιαίτερη δυναμική, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο Αναπτυξιακός Νόμος και πορεύεται με προοπτική, στη δυναμική που αναπτύσσει το ελληνικό τρόφιμο» σημείωσε η κ. Αραμπατζή.


Στο επίκεντρο της περιοδείας τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και
το κορυφαίο ελληνικό προϊόν της φέτας, στην παραγωγή της οποίας ξεναγήθηκε στο τυροκομείο
«ΑΙΟΛΙΚΟΣ», στην Αγία Παρασκευή. «Μια τρίτης γενιάς επιχείρηση, που συνδυάζει, πέραν της
πιστοποίησης, τρία ακόμη πλεονεκτήματα του Αγροδιατροφικού Τομέα που θέλουμε: τη συλλογικότητα, καθώς τυροκομεί γάλα του τοπικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, την κατάρτιση και τη διάχυση της γνώσης, μιας και στις εγκαταστάσεις της κάνουν τα εργαστήρια τους οι νέοι τυροκόμοι και την εξωστρέφεια, καθώς τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο» σημείωσε η Υφυπουργός.

Την Υφυπουργό αποχαιρέτισαν από το νησί τα μέλη της ΔΕΕΠ και της ΟΝΝΕΔ Λέσβου με τα οποία
συζήτησαν για τις ευκαιρίες παραμονής και ενασχόλησης των νέων στην Γεωργία.

Related posts

Αυξημένες κατά 5%-25% οι κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα για την περίοδο 2022-2027

user2

Κεραμέως: Στις 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ

User1

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρώνονται σήμερα 97.329 δικαιούχοι

user2