GREVENIOTISA
EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανδρέας Πάτσης το 3ημερο στα Γρεβενά Παρασκευή Σάββατο Κυριακή (φωτο)

Ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Ανδρέας Πάτσης ,  συνεχίζει με πλούσιες δράσεις όπως μας έχει συνηθίσει στα τρία χρόνια της θητείας του, να κάνει τα αδύνατα δυνατά για τον τόπο του τα Γρεβενά .

Μετά τα τελευταία επιτεύγματα του καλοκαιριού με τα  έργα βελτίωσης και συντήρησης οδοποιίας σε Πολυνέρι Πανόραμα και Λάβδα για τον Δήμο Γρεβενών ύψους 700.000 χιλιάδων ευρώ και παράλληλα για τον Δήμο Δεσκάτης για έργο αντικατάστασης υφισταμένων δικτύων ύδρευσης και οδοστρωμάτων ύψους 350.000 χιλιάδων ευρώ αλλά και το σπουδαίο έργο που ως τις 7 Νοέμβρη επιλέγει ανάδοχο για  την αποπεράτωση του έργου στις Εργατικές Κατοικίες της Κυρακαλής αλλά και το προνόμιο της  ατομικής ξύλευσης για όλα τα χωριά των Γρεβενών συν έξτρα πιστώσεις για υλοτόμους για όσους δεν μπορούν να κόψουν οι ίδιοι οι στόχοι δεν σταματούν .

Το τριήμερο 23-24-25 βρέθηκε στα Γρεβενά όπου από την Παρασκευή και το Σάββατο πρωί τα ραντεβού και οι συνομιλίες με κατοίκους της πόλης και όχι μόνο κατέκλισαν το πολιτικό του γραφείο για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Βουλευτή τους.

Στη συνέχεια της ημέρας του Σαββάτου, ο Βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης βρέθηκε σε μια πολιτική συζήτηση με μέλη της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ αυτών και μέλη της ΔΕΕΠ αλλά και άτομα του κόμματος όπου οι νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε σχέση και με τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ που τίθενται σε άμεση εφαρμογή ήταν το κύριο θέμα.

Συγκεκριμένα: Η ενίσχυση 250 ευρώ τον Δεκέμβριο για χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια ανέργους (2,3 εκατομμύρια ευάλωτοι συμπολίτες μας)

Η στήριξη στους φοιτητές (1.500 ευρώ για όλους τους δικαιούχους φοιτητές και 2.000 για φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν). Η Αύξηση επιδόματος θέρμανσης για 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και διπλασιασμός επιδόματος θέρμανσης για όσους δικαιούχους αντικαταστήσουν το φυσικό αέριο ή τη θέρμανση από ηλεκτρισμό με πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμων.

Την αύξηση των συντάξεων περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχων με χαμηλή ή μηδενική προσωπική διαφορά. Το ύψος της ετήσιας αύξησης θα προκύπτει κατά 50% από τις αλλαγές στο ΑΕΠ και κατά 50% από την μεταβολή στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Αυξάνεται ο βασικός μισθός και τα επιδόματα νοσοκομειακής απασχόλησης και ευθύνης στο ειδικό μισθολόγιο των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ

Η επέκταση αμέσως στο επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες, και η κατάργηση για όλους της  ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Αργότερα συναντήθηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους όπου το κύριο πλέον μέλημα του είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου:

Η έκτακτη επιδότηση στους αγρότες ύψους 60 εκατομμύρια ευρώ για το αυξημένο κόστος λιπασμάτων και 89 εκατομμύρια ευρώ για τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές ήταν μεγάλη ανάσα ανακούφισης .

Το πρωί της Κυριακής ο Ανδρέας Πάτσης επισκέφτηκε την Κοινότητα Παλιουριάς . Εκεί τον περίμεναν κάτοικοι  και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιουριάς “Η ΒΟΥΝΑΣΑ” κύριος Χρήστος Τζαλαμπήρας  όπως και ο συγγραφέας και πρώην αστυνομικός κύριος Στέργιος Παλπάνης .

Ο Βουλευτής επισκέφτηκε την συλλογή από φορεσιές του Πολιτιστικού Συλλόγου και την συλλογή της κυρίας Σοφίας Εκουτσόγλου με διάφορα κειμήλια που μαζεύει εδώ και χρόνια προς έκθεση κάποια στιγμή το οποίο είναι και το όνειρό της.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον κ. Τζαλαμπήρα τον κ. Παλπάνη Στέργιο και Κυριαζίδη Ηρακλής και Ντατσής Δημήτριος  επισκέφτηκε το μοναστήρι τη Μονή Ευαγγελισμού Παναγίας Μπουνάσιας.

Ξεκινάει η έρευνα για την υλοποίηση του θέματος που αφορά το ρεύμα στο μοναστήρι και παράλληλα η εύρεση για την χορήγηση ενίσχυσης του Πολιτιστικού Συλλόγου για την έκθεση των ιστορικών φορεσιών του τόπου. Μια μεγάλη περιουσία από την ιστορία και παράδοση όπου αυτή την στιγμή αποθηκεύεται στρυμωγμένη σε κρεμάστρες .

Το απόγευμα ο Βουλευτής βρέθηκε στο νέο του σπίτι στο Ζιάκα Γρεβενών όπου έφαγε με φίλους στο εστιατόριο  Ζιάκας του κ. Νίκου Μπαϊνέτα όπου και μετά αναχώρησε για την Αθήνα για να βρεθεί στις Επιτροπές που θα γίνουν για τις Περιφέρειες όπου ο Βουλευτής είναι μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών και την ψήφιση νομοσχεδίων .

 

 

Related posts

«Ελλάδα 2.0»: Και με υπογραφή τα πρώτα 13,5 δισ. ευρώ στις Βρυξέλλες

user

Πρόστιμο και για τους πεζούς στον νέο ΚΟΚ: Σε ποιες περιπτώσεις θα πληρώνουν 20 ευρώ

user

Την Παρασκευή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των αρχηγών για τις παρακολουθήσεις

user